Asiakastarinoita

KÄYTTÄJÄN KOKEMUKSIA SELTER 48 TENS – LAITTEESTA

”Kymmenen vuotta sitten tipuin hevosen selästä, ja sain alaselkäni nikamiin hiusmurtumia sekä pari nikamaa jäivät hieman painuksiin. Alaselkä kipeytyy edelleen helposti liian pehmeässä sängyssä nukkuessa, nostellessa painavia tavaroita ja pitkään seistessä tai kävellessä varsinkin huonoilla kengillä.

Onnettomuudesta on pitkä aika ja akuutissa vaiheessa tarpeellinen hoito jäi vaatimattomaksi, joten alaselkää ei varmaankaan ole mahdollista enää ns. parantaa, mutta Selter Tens laitteen käyttö on tuntunut todella hyvältä ja vetreyttänyt alaselkää hoitojen jälkeen. Lisäksi tuntuu, että alaselän toipuminen kipeytymisen jäljiltä tapahtuu huomattavasti nopeammin kuin aiemmin.

Laitteen käyttöön tottui nopeasti ja se on yksinkertainen ja helppo käyttää. Käytin laitetta useamman viikon putkeen vähintään yhden ja yleensä useamman kerran viikossa. Ohjelehtinen oli selkeä ja sieltä löytyi hyvin ohjelmia ja ohjeita erilaisten ongelmien hoitoon.

Voin suositella!

Aktiivinen ratsastaja ja liikkuja, 26

” ( 10/2018)

 

KÄYTTÄJÄN KOKEMUKSIA  SE 51 -LAITTEESTA 

Kirje asiakkaaltamme:

”Laitteeni Selter 51 on kehitetty akuutin ja kroonisen kivun hoitoon, kulumisen hoitoon, lihasten kuntoutukseen ja vahvistamiseen, verenkierto- ja aineenvaihduntahäiriöiden hoitoon vain muutamia käyttöalueita mainitakseni. Laiteen mukana on selkeä ohjekirjanen, jossa on muutamiin yleisin vaivoihin sopivia elektrodien asetteluja. Samaan aikaan hankin akupunktiota käsittelevän kirjan G. Stux – B. Pomeranz: Basics of Acupuncture, Berlin 1998 ( *viite1). Olin ilahtunut löytäessäni kirjasta luvun siitä, miten sähköterapian avulla voidaan käsitellä akupisteitä ja millainen hoitovaste on odotettavissa. Samoin kirjassa on WHO:n luettelo sairauksista, joihin akupunktio todetaan vaikuttavan (luettelo ohessa *viite2). Kiinnostuin yhteydestä akupunktioon siksi, että olen sitä saanut ja todennut tehokkaaksi. Nyt pystyin hoitamaan itseäni “täsmähoidolla”. Akupisteiden sähköinen ärsytys käy maallikollekin, sillä ihoelektrodien koon vuoksi virhemarginaali saa myös olla suuri, kun taas neulan on osuttava juuri oikeaan kohtaan. Akupisteet ovat usein samoja kuin tärkeät kehopisteet (hermoradat ym.). Sitä paitsi hoito tuntuu erittäin miellyttävältä ja rentouttavalta.

Sairastan MS-tautia, johon ei ole toistaiseksi löydetty parantavaa tai edes sen pysäyttävää keinoa. Sen sijaan oireisiin on olemassa hoitoja, mutta yleensä ne ovat lääkehoitoja, joilla on omat sivuvaikutuksensa. Olen saanut valitettavasti kokea juuri niitä, joten haluan hoitaa itseäni sellaisella hoidolla, jolla ei ole sivuvaikutuksia, kuten sähköterapialla. MS-taudin ikäviä oireita ovat mm. virtsa- ja anaali-inkontinenssi ja voin jo nyt vain muutaman kuukauden hoidon jälkeen todeta vaivojeni helpottuneen. WHO mainitsee yhtenä alueena juuri ruoansulatuselinten vaivat, joihin akupunktiolla voi vaikuttaa. Olen hoitanut akupisteitä St.36 ja Sp.6 samanaikaisesti ja saanut vaivoihini helpotusta vain kuukauden hoidon jälkeen. Samaan aikaan olen myös hoitanut lantiopohjan lihaksia sähköterapialla. Aloitin kuntosaliharjoittelun helmikuussa ja luulin lihasteni tulevan aroiksi heti ensimmäisen kerran jälkeen, mikä johtuu lihaksiin kertyvästä nesteestä, mutta käytin taas laitettani lihasten rentouttamiseen enkä saanut mitään kipuja, turvotuksia tai särkyjä. Samalla olen huomannut verenpaineeni laskeneen, mistä olen todella iloinen, sillä se on aina ollut liian korkea. Olen seurannut verenpainettani mittarilla ja nykyisin yläpaineen keskiarvo on <120-130mmHg ja alapaineen <70mmHg vuorokaudenajasta riippuen. Arvot ovat ikäni (50) huomioonottaen erinomaiset. Ranteissani on kulumaa, joten kokeilin terapiaa myös käsiini ja tuntuu uskomattomalta, että vaikutus alkoi heti. Sormistani hävisi kipu. Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen hoitolaitteeseeni ja suosittelen sitä muillekin, sillä kokemukseni siitä ovat ainoastaan hyviä. 

Ystäväni sairastaa myös neurologista sairautta, mutta hänellä on spastinen parapareesi (etenevä alaraajahalvaus). Akupunktiokirjassa WHO:n mukaan akupunktiolla voidaan vaikuttaa myös alaraajojen halvaustiloihin, joten ehdotin hänelle, että kokeilisimme akupisteiden sähköärsytystä. On mielenkiintoista, että hän oli laitoskuntoutuksessa tammi-helmikuun vaihteessa ja siellä hän oli saanut sähköärsytyshoitoa juuri samoihin kohtiin, jotka ovat itse asiassa samoja kuin akupisteet st.36, GB.30 ja GB.34 (samalla myös peroneuslihaksen ja -hermon ärsytyspisteet). Olin ehtinyt antaa hänelle 12 hoitokertaa ennen kuntoutusjaksoa, mitä pidetään vähimmäismääränä sille, että jotain tuloksia näkyisi. Joka tapauksessa liikehermon ärsytys on jo nyt saanut aikaan sen, että hänen jalkateränsä eivät käänny enää väärään asentoon sisäänpäin vaan pysyvät suorassa. Tulokset ovat niin rohkaisevia, että haluamme jatkaa terapiaa. Laitteen todella hieno puoli on se, että sillä voi kuntouttaa lihaksia, jotka eivät toimi. Siten ne eivät rappeudukaan ja tästä puolestaan seuraa se, etteivät lihakset ole spastisia, mikä on hyvin tavallinen oire MS-taudissakin. Lisäksi hoito voi olla jatkuvaa eikä siis sidoksissa kuntoutusjaksoihin tms. Kivunhoidossa laite on ehdoton ja sähköhoidon tehokkuuden tietävät alan ammattilaiset. 

Pidän edistymisestämme kirjaa, mutta koska kokemuksia on vasta muutamalta kuukaudelta, on ehkä syytä jatkaa seurantaa ainakin kolme kuukautta. Edistyksemme on hidasta, mutta vakaata. On ehkä vielä syytä mainita, että olemme molemmat liikunnallisia, joten hoidamme kuntoamme mahdollisuuksiemme mukaan erilaisissa jumpissa ym. Lisäksi noudatamme vähärasvaista ruokavalioita ja syömme vitamiineja, mutta emme mitään jättiannoksia. Olemme sitä mieltä, että vasta kun perusasiat ovat kunnossa (ts. ravitsemus), voi keho alkaa itse parantaa itseään ja silloin sähköterapiakin on kaikkein tehokkainta. ”

Tampereella 13.3.2003 

Marianne Salminen

viitteet:

1)  Basics of Acupuncture   v2003 painos    ISBN 978-3-642-18988-3 

https://www.springer.com/gp/book/9783642189883 

2) v2003 WHO:n jo vanhentuneen listan korvaa tämä 

Acupuncture: An Overview of Scientific Evidence

file:///Users/markomaksimoff/Downloads/WHO_list_conditions_treatable_with_acupuncture.pdf