Kiinteytys

EMS eli Electric Muscle Stimulation hoidolla on mahdollista aktivoida lihaksia toimimaan jopa tehokkaammin kuin tavanomaisella liikunnalla tai lihasharjoituksella.  EMS aktivoi yli 90% lihassäikeistä samanaikaisesti jokaisella hoitosykkeellä. Lisäksi se vaikuttaa myös syvempiin lihaksiin helpommin kuin on yleensä mahdollista normaalissa harjoittelussa.

Oikealla EMS ohjelmalla saadaan käsiteltävän alueen lihakset luontaisesti toimimaan tavalla, joka vastaa tehokasta voimaharjoittelua. Näin myös kyseisen kehon alueen verenkierto ja siten aineenvaihdunta vilkastuu. Vastaavasti riittävän usein ja pitkään suoritettu hoito kiinteyttää tätä kehon aluetta.

Lisäksi hoito saa aikaan samat hyvät vaikutukset kuin normaali liikunta. Endorfiinituotanto ja koko kehon aineenvaihdunta vilkastuu aiheuttaen hyvänolontunteen kuten tehokkaasti suoritetun liikunnan jälkeenkin.

Tähän tarkoitukseen kotikäyttöön sopiva hoitolaite on joko 2-kanavainen kannettava malli Selter 48 tai 4-kanavainen pöytämalli Selter 51.

Hoitolakäyttöön ammattilaisille laajempien hoitojen antamiseen soveltuu 10-kanavainen Selter 24.