Kuntoutus

Fyysinen kuntoutuminen uudelleen normaalille tasolle vamman, leikkauksen, sairauden tai muun fyysistä kuntoa vakavasti laskeneen syyn jälkeen voi olla vaikeaa. Lepotilaan tottuneet lihakset laittavat vastaan voimakkaasti kaikkea lihasrasitusta tehtäessä. Seurauksena tästä on suoranaista kipua. Tällöin EMS hoito voi olla suureksi avuksi.

Heikentyneiden lihasten aktivointi EMS hoidolla ennen tavanomaisen fyysisen kuntouttamisen alkamista tai sen aikana helpottaa alkuun pääsyä. EMS oikein käytettynä kasvattaa lihasten voimaa ilman tuskallista ja tahdonvoimaa vaativaa suorittamista. Se vastaa tehokasta kuntoharjoittelua, jota hoitojakson jälkeen on vaivattomampaa jatkaa normaalisti.

Vakavimmissa tapauksissa, joissa pahimmillaan lihasten käskyttäminen omaehtoisesti ei ole edes mahdollista normaalille ihmiselle, EMS voi olla jopa ainoa keino saada surkastuneet lihakset taas toimintakuntoisiksi. Lisäksi tämä ikään kuin herättää myös lihaksen toimintaa ohjaavan hermoston lihaksesta aivoihin ja potilas kykenee taas itse käyttämään kyseistä lihasta. Edellytyksenä tietenkin on, ettei kyseinen hermorata ole vaurioitunut. Näin kuitenkin kuntoutuminen voi parhaimmillaan olla huomattavasti nopeampaa kuin mitä tavanomaisin keinoin fysioterapian avulla voidaan aikaan saada.

Kaikki EMS hoito-ohjelman sisältävät laitteemme soveltuvat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.