Lymphomed selluliittihoito

LYMPHOMED

KUNTOUTUS-KIINTEYTYS-SELLULIITTIHOITO

Selluliitti on aineenvaihdunnallinen häiriötila, jossa ihonalaiseen sidekudokseen kertyy rasvaa, nestettä ja kuona-aineita. Lisääntyessään selluliitti edelleen heikentää aineenvaihduntaa sekä lymfan- että laskimoverenkiertoa. Rasvasolurykelmät voivat paisua jopa 50-kertaisiksi. Veltostunut iho ei pysty peittämään kertymiä, vaan joustaa ja muuttuu muhkuraiseksi. Selluliitti ei lähde laihtumalla eikä liikkumalla. Usein selluliittia alkaa ilmaantua suurten hormonaalisten muutosten, kuten murrosiän, e-pillereiden käytön, raskauden sekä korvaavien hormonihoitojen ja vaihdevuosien yhteydessä. Syynä voi olla myös periytyvä ominaisuus, lymfa – eli imuneste- ja verenkierron häiriöt sekä munuais- ja maksasairaudet, jolloin kuona-aineiden poistuminen kehosta hidastuu. Myös psyykkiset paineet, stressi, henkilökohtaiset surutyöt, ongelmat ja mielialamuutokset sekä unirytmin häiriintyminen ja pitkään jatkunut väsymys voi hidastaa aineenvaihduntaa ja edistää selluliitin muodostumista. Taustalla voi myös olla liian vähäinen liikunta, staattiset yksipuoleiset työasennot, lääkeaineet, vartalon virheasennot, pitkäaikainen ummetus, liian rasva-, sokeri- ja hiilihydraattipitoinen ruokavalio, riittämätön veden juonti, kuitujen, hedelmien ja kasvisten saanti ravinnosta. Elimistön happamoituminen happo-emästasapainon järkkyessä on myös yleinen syy selluliittikertymiin.

Lymphomed – kuntoutus-kiinteytys-selluliittihoidolla pyritään ennen kaikkea elvyttämään aineenvaihduntaa ja lisäämään lymfan- ja verenkiertoa, poistamaan nesteitä ja kuona-aineita elimistöstä, tasapainottamaan hormonitoimintaa sekä työstämään lihaksia ja ihoa kiinteämmiksi ja kimmoisammiksi. Hoito kohdistettuna syviin vatsalihaksiin (vinot ja poikittaiset) ennaltaehkäisee myös inkontinenssia eli virtsankarkaamisvaivaa.

50 minuutin hoito alkaa ja loppuu 5 minuutin akupunktuurijaksolla, mikä laukaisee lihasjännityksiä ja tehostaa verenkiertoa. 40 minuutin terapeuttinen lihas-lymfastimulaatio saa lihakset vuoroin supistumaan ja rentoutumaan, lymfakierron mukaisessa järjestyksessä; rytmikkäästi, tehokkaasti ja miellyttävästi. Asiakas voi itse säädellä lihasten punnerusvoimakkuutta hoidon aikana.

Hoito kohdistetaan vatsalihaksiin, lantiolle, pakaroihin, selkään ja reisiin. Myös käsivarsia ja kasvoja voidaan kiinteyttää. 5-10 hoitokerran aikana saadaan keskimäärin 15-30 cm pois alkumitoista.

Ennen ja jälkeen hoitosarjan tehdään happoemästasapaino- ja kehon koostumusmittaukset sekä tarkistetaan verenpaine ja happisaturaatio.

Selluliitin poishoitaminen on sairauksien ennaltaehkäisyä. Suositeltavaa on vähintään 5-10 hoitoa sarjana. Ensimmäinen merkki hoidon tehosta on selvä selluliittialueiden pehmeneminen, virtsaamistarpeen lisääntyminen ja kevyempi olo. Normaalisti solukko uusiutuu 6-8 viikon kuluessa. Parhaat hoitotulokset saadaan yleensä kahdella hoidolla per viikko. Hoitosarjan päätyttyä voi myös hankkia turvallisen, tehokkaan ja monipuolisen Lymphosan SE51 hoitolaitteen kotikäyttöön hoitotulosten ylläpitämiseen ja kokonaisvaltaiseen omatoimiseen vartalon hoitoon ja kuntoutukseen.

Voit tukea selluliittihoitoasi juomalla sitruunavettä 1,5-2 L/vrk, hyvällä ruokavaliolla, PH:n tasapainotuksella, kuivaharjauksella sekä reippaalla ja monipuolisella liikunnalla.